Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólunk írták

 Könyvbemutató a palásti templomban - Szabad Újság

 Sztyahula László atya könyvbemutatójára került sor a minap Paláston. Az eseményt a palásti Rákóczi Szövetség szervezte, amely márciusban alakult azzal a céllal, hogy erősítse a palásti magyarság identitástudatát, illetve közösségi programok keretében összefogja a helyi magyarságot.

Ennek jegyében került sor Sztyahula László „A csehszlovákiai magyar katolikus egyház története 1918-1950ˮ című kötetének bemutatójára , a helyi katolikus templomban.

„A bemutató szentmisével volt egybekötve, amit Sztyahula László atya és Hlédik László palásti plébános közösen celebráltak. Azután megismerkedhettünk a méltán hiánypótló kötettel. Majd lehetőség nyílt a könyv megvásárlására és dedikálására, ami már szinte családias hangulatban folyt. László atya palásti születésű, így rengeteg régi baráttal, osztálytárssal és ismerőssel találkozottˮ – tájékoztatott Kapusník Csaba, a helyi Rákóczi Szövetség alapító alelnöke. Mint megtudtuk, készülőben van a könyv folytatása, így nemsokára teljes képet kaphatunk a XX. századi csehszlovákiai magyar katolikus egyház történetéről. Az érdeklődők bővebb információkat a www.rakoczipalast.eoldal.hu oldalon szerezhetnek. (Mészáros) 

cikk.jpg

 

 

 

Cikkek

Rákóczi íjásza - hagyományőrzés Paláston

2015.05.18

Írta: Pásztor Péter

Készült: 2015. máj. 18.


Rákóczi íjásza elnevezéssel tartottak hagyományőrző íjászversenyt Paláston. A Rákóczi Szövetség Palásti Szervezete május 16-án első alkalommal szervezte meg az eseményt.